18e Jaargang | woensdag 15 mei 2024

Holterweg volledig afgesloten door ernstig ongeval

De hulpdiensten zijn aan het begin van de middag gealarmeerd voor een eenzijdig ernstig ongeval op de Holterweg in Markelo. Door nog onbekende oorzaak is een bestelbus van de weg geraakt, over de kop geslagen en in het naastgelegen weiland beland. De bestuurder van de bestelbus raakte hierbij ernstig gewond en zat bekneld in het voertuig. De brandweer heeft de bestuurder uit het wrak gehaald waarna hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De opgeroepen traumahelikopter kon daardoor weer terug naar de basis. De Holterweg is door het ongeval volledig afgesloten voor verkeer. 

Lees meer

Mutsenexpositie in Eungs Schöppe

Vanaf deze maand tot oktober zijn in museum Eungs Schöppe mutsen in vele vormen te bewonderen. De tentoonstelling ‘Mutsen met plooien en andere tooien’ laat naast de eigen collectie van het museum ook de verzameling van Jankees Goud uit Putten zien. Goud geniet landelijke bekendheid als mutsenkenner en kent de verhalen achter de vele mutsen uit diverse provincies. Deze verhalen maken het een complete en boeiende tentoonstelling. (meer…)

Lees meer

Bijenzwerm op zoek naar nestruimte

Afgelopen maandag werd er net voor de regenbui een flinke bijenzwerm aangetroffen op een afrasteringspaal in het weiland van de familie Ikkink. Of het zo moest zijn had Markelose imker Stijn Berendsen net op zijn Facebookpagina een informatief berichtje geplaatst over het feit dat de bijen in deze tijd gaan zwermen. Stijn: "Een zwerm is niet gevaarlijk als je maar rustig blijft en afstand bewaart. Als imker kom ik de zwerm graag ophalen en biedt ze nestruimte aan in een van onze bijenkasten". Dat was net wat de familie Ikkink voor de bijen voor ogen had. Na een telefoontje met Stijn en Jan Henk Berendsen werd besloten dat de imker, de zwerm de volgende morgen op zou komen halen. "Wanneer het regent is het geen gemakkelijke klus", vertelt Stijn. Rustig en geconcentreerd werd het bijenvolk dinsdagmorgen dan ook door Jan Henk in de bijenkast geschept. Om ook de laatste bijen de kans te geven om zich aan te sluiten werd de bijenkast hierna in de weide geplaatst maar aan het einde van de middag leek het er op dat de nieuwe woning volledig is geaccepteerd door het bijenvolk.  (meer…)

Lees meer

Uitgelicht: Pedicure en Voetwellness Saskia

Passie voor voeten Na jaren te hebben gewerkt in de reisbranche besloot Saskia Oostdijk het ruim tien jaar geleden over een andere boeg te gooien. Ze ruilde het werken op het reisbureau in voor haar eigen pedicuresalon. Waarom Saskia deze keuze maakte legt ze uit: ‘’Ik wilde altijd al iets voor mijzelf beginnen. Ik heb toen besloten om de avondopleiding tot pedicure te gaan doen. Dit was heel wat anders, maar ik heb altijd een passie voor voeten gehad. Dat hebben er niet veel, maar mij heeft het altijd geïnteresseerd. De voet is zo veel meer dan waar je op staat. Het mag écht meer aandacht krijgen. Daar wilde ik graag iets in betekenen en ben daarom in 2013 als ambulant pedicure begonnen.’’ (meer…)

Lees meer

Muzikale reis met UVV bij Anholtskamp

De unie van Vrijwilligers organiseert aanstaande donderdagmiddag weer een gezellige middag in de Anholtskamp voor ouderen. Onder leiding van het duo 'Gewoon Marc en Cas' worden de ouderen meegenomen voor een muzikale reis met Nederlandstalige liedjes. Zo zingt Marc als Dorus over twee motten en wie kent niet 'Alles ziet er anders uit als de zon schijnt'? De middag start om 14.00 uur. De kosten bedragen 3 euro per persoon. Iedereen is van harte welkom. De UVV kent namelijk geen leden. 

Lees meer

Avond4Daagse van start op 21 mei

Dinsdag 21 mei start de jaarlijkse Avond4Daagse tussen 18.30 en 19.00 uur vanuit het openluchttheater de Kösterskoele in Markelo. Dit jaar zullen ook een aantal bewoners van woonzorgcentrum Anholtskamp op woensdagavond een deel van de route meelopen. Op vrijdagavond komen de bewoners van het woonzorgcentrum opnieuw in actie voor de wandelaars. Heb je nog geen ticket voor de Avond4Daagse en wil je wel graag meewandelen? Tickets bestellen kan eenvoudig online.  (meer…)

Lees meer

SC Markelo pakt ternauwernood één punt

Sportclub Markelo heeft vanmiddag op bezoek bij de Beuningse Boys met 2-2 gelijk gespeeld. De zwart-witten speelden in Beuningen geen goede wedstrijd. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Sportclub Markelo probeerde vervolgens op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de ploeg had moeite om een veldoverwicht te creëren. Toch kwam Sportclub Markelo in de 44e minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Ferdi Pinkert. Zijn schot werd van richting veranderd en belande tegen de touwen. Desondanks kon de ploeg van Thijs Houwing niet lang genieten van de 1-1. Slechts enkele minuten later zette Bram Langendijk zijn ploeg alweer op een 2-1 voorsprong. Waardoor Sportclub Markelo alsnog met een zure nasmaak de kleedkamers opzocht. In de tweede helft had Sportclub Markelo nog alle tijd om wat aan de achterstand te doen. Zeker omdat de thuisploeg de gehele tweede helft met tien man moest spelen wegens een rode kaart. Ondanks het overtal had Sportclub Markelo moeite om het spel te maken. In het laatste kwartier zette de zwart-witten hun slotoffensief in. Uiteindelijk zorgde Marcio Kok tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker en tevens de 2-2 eindstand. Het vertoonde spel was niet goed maar Sportclub Markelo mag blij zijn met een punt. Volgend weekend is Sportclub Markelo vrij. Op zondag 26 mei speelt Sportclub Markelo zijn laatste competitie wedstrijd op bezoek bij Columbia. In Apeldoorn zal dan om 14:00 uur de aftrap plaatsvinden.  

Lees meer

onsProat: Moederdag

Wat hebben we weer geboft met het mooie weer en al die vrije dagen achter elkaar. We hebben een hele mooie Hemelvaartsdag achter de rug waarin veel gefietst of op een andere manier genoten is. Moederdag staat voor de deur en de mensen hebben alle tijd om hun inkopen te doen. Hetzij voor de tuin of voor moeder of voor allebei. Dit is goed nieuws voor de middenstand, die kunnen deze extra impuls wel gebruiken na de moeizame laatste jaren. Tijdens ons fietstochtje op Hemelvaartsdag hebben wij de bevrijdingsroute rondom Wageningen en Oosterbeek gefietst. Een mooie route in een prachtige omgeving. Haast onvoorstelbaar dat er bijna 80 jaar geleden, zulke verschrikkingen hebben plaatsgevonden. Zowel voor militairen als burgers in het gebied. Denkend aan al die ouders die hun kinderen niet terug zagen of ouders die hun kinderen haast geen bescherming konden bieden, maakt dat indruk. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo