18e Jaargang | donderdag 2 mei 2024

Dievengilde heeft geen vakantie

Het mooie weer en het feit dat de scholen gesloten zijn met het oog op meivakantie is voor menigeen reden om te genieten van een paar dagen vakantie. Bijzonder is dat juist nu ook het dievengilde er op uit lijkt te trekken gezien de aangiftes die zijn gedaan bij politie Hof van Twente. De politie heeft de onderstaande zaken in onderzoek maar doet ook een dringend verzoek aan de mensen om verdachte voertuigen en/of personen te melden via het algemene nummer 0900-8844. Het dievengilde heeft in de afgelopen dagen bij een aantal recreatieparken ingebroken. Bij een camping aan de Twikkelerweg is tussen vrijdag 26 april 06.00 uur en zaterdag 27 april 08.30 uur ingebroken. Onbekende daders hebben zich met een breekvoorwerp de toegang tot de receptie verschaft en daar geld weggenomen. De politie vraagt omwonenden beschikbaar beeldmateriaal van beveiligingscamera’s of deurbellen na te kijken of er iets op waar te nemen is. Meld relevante informatie via 0900-8844 onder vermelding van 2024191449. Ook bij een vakantiepark aan de Goorseweg heeft men in de nacht van woensdag 1 mei op donderdag 2 mei ongewenst bezoek gehad. Onbekenden hebben zich de toegang tot een recreatieruimte verschaft. Er lijkt vooralsnog niets weggenomen te zijn. Wel is er veel schade ontstaan. Naast de Goorseweg is ook de Potdijk aangedaan door mogelijk dezelfde daders. Hier is men in de nacht rond 03.15 uur in de receptieruimte van een vakantiepark geweest en heeft men goederen weggenomen. Ook bij deze inbraak heeft men schade aan het pand veroorzaakt om binnen te komen. Ook is er ingebroken aan de Stokkumervlierweg bij een bedrijf. Dit gebeurde tussen zaterdag 27 april 20.00 uur en zondag 28 april 06.30 uur. Bij de inbraak is gereedschap weggenomen. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 onder vermelding van 2024193150

Lees meer

André Wittenberg ziet Abraham

Vandaag wordt Andre Wittenberg 50 jaar. Gisteravond werd de tuin versierd met meerdere Abrahams en spandoeken door de naaste familie, buurt, kameraden, collega's en jagers. Na het traditionele 'keuren' van alle versieringen door Andre, werd er met elkaar alvast geproost op zijn verjaardag. Het bleef nog lang gezellig, onder het genot van hapjes en drankjes. Andre: namens alle aanwezigen van harte gefeliciteerd met je 50-ste verjaardag! (meer…)

Lees meer

Dinsdag infoavond Wandel je Fit in Markelo

Vanaf 14 mei daagt Salut je samen met huisartsen en andere zorgprofessionals uit om mee te doen met ‘Wandel je Fit in Markelo’. De wekelijkse wandelingen zijn onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge en duren tot eind september. Op dinsdagavond 7 mei is er vanaf 18.30 uur een informatiebijeenkomst in Het Beaufort over de wekelijkse wandelingen. Zowel mensen die zich al hebben aangemeld alsook nieuwe mensen zijn welkom. Degene die nog twijfelt zou volgens Martine Leuveld van Salut dinsdag zeker naar Het Beaufort moeten komen. Ook is men nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om te wandelen en anderen daarbij zou willen ondersteunen om in beweging te komen. (meer…)

Lees meer

Dorpsraad Markelo op volle sterkte

Het bestuur van de Dorpsraad Markelo heeft begin dit jaar enkele wijzigingen ondergaan. Alle plekken zijn hiermee weer ingevuld. De Dorpsraad bestaat nu uit de volgende leden (op de foto v.l.n.r.): Alouis Otten, Luc Kok, Sharon Beusink, Alfons Ganzevles (voorzitter), Jaap de Groot, Lisanne Mulhof en Bert Rödel. (meer…)

Lees meer

Deze week tweede ronde bestrijding eikenprocessierups

Door de weersomstandigheden een paar weken later, maar deze week is Gildebor begonnen met de tweede ronde van de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups in Markelo. Medewerkers van Gildebor rijden ’s avonds en ’s nachts met tractors rond om de rups te bespuiten met nematoden. Begin april was de eerste ronde van de bestrijding. De bestrijding kan de nodige geluids- en verkeershinder veroorzaken.

Lees meer

Markelo zaterdag weer twee keer twee minuten stil

Op 4 mei staat Nederland om 20.00 uur twee minuten stil bij alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen - waar ook ter wereld - sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In Markelo kennen we op 4 mei traditioneel twee herdenkingen, eerst bij het gemeentelijk monument op het Burgemeester de Beaufortplein en om 20.00 uur bij het Provinciaal Verzetsmonument Overijssel op de Markeloseberg. (meer…)

Lees meer

Vrijwilligers inventariseren nestplekken gierzwaluw

Met de komst van de gierzwaluw begint de zomer. Deze vogel nestelt in Nederland voornamelijk in gebouwen, maar door betere isolatie zijn geschikte nestplaatsen schaars geworden. Om dit te verhelpen, vraagt stichting Hofvogels uw hulp, om zijn nestplaatsen beter in kaart te brengen en te beschermen. Vanuit de stichting Hofvogels is de werkgroep Gierzwaluw daarom in de Hof van Twente actief. In de werkgroep zijn ook vrijwilligers uit Markelo actief die in de komende maanden mei en juni meerdere inventarisaties naar nestplekken in Markelo gaan doen. (meer…)

Lees meer

Lasergamen in sporthal

De buurtsportcoaches van Hof Actief organiseren in de meivakantie een lasergame activiteit in de sporthallen in Markelo, Goor en Delden. Volgende week dinsdag 7 mei wordt dit gehouden in de Sporthal Markelo, waarbij kan worden gekozen om je in te schrijven voor 3 verschillende tijden. Ook is het mogelijk je in te schrijven voor meerdere tijdsloten of op 8 mei in Goor of 10 mei in Delden. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo